Sajtóközlemény

A MAYALAND Kft. 2012 évben pályázatot nyújtott be, hogy a játszóház üzemeltetésével foglalkozó vállalkozásukat továbbfejlesztve, Családi Napközi és egyéb alternatív gyermekellátó szolgáltatással bővítse profilját. A pályázat a 46 187 218 Ft forinttámogatásban részesült. A projekt 2013. 05.01. napján indult, fizikai befejezése 2015. 08. 13. napja volt. A családi napközi és egyéb alternatív gyermekellátó szolgáltatások megkezdésének időpontja 2014. 02. 13.

I. A MAYALAND Családi Napközi a TÁMOP-2.4.5-12/2-2012-0149 azonosítószámú pályázati támogatásból valósult meg. A projekt teremtette meg a lehetőségét annak, hogy egy több funkciót betöltő épületben, külön bejárattal rendelkező, modern, az Európai Uniós normáknak megfelelő, két napközis csoportnak helyet adó épületrészt alakítson ki a pályázó. Mindkét napközis csoport számára egy-egy 21 m2-es csoportszoba áll rendelkezésre. A gyermekek számára életkoruknak és a családi napközi követelményeinek megfelelően felszerelt közös előszoba, mindkét napközihez 1-1 fürdőszoba valamint, közös tálalókonyha került kialakításra. A családi napközi szolgáltatás biztonságot nyújtó, szeretetteljes légkörben zajlik, személyre szabott, differenciált bánásmóddal, a gyermekeket életkoruknak és egyéni fejlődési ütemüknek megfelelően.

II.4. Az alternatív gyermek ellátó szolgáltatások keretében az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe:
  • Időszakos gyermekfelügyelet. A szülők néhány órás elfoglaltsága idejére (bevásárlás, ügyintézés) eseti és rendszeres gyermekfelügyelet biztosítása szakképzett gondozókkal a gyermekek számára. A felügyelet időtartamára biztosított a gyermekek gondozása, ellátása, a játék.
  • Babusgató – mondókázás foglalkozások. Szülők és gyermekek együtt tanulnak verseket, mondókákat, altatókat, verses énekeket. Családi és hagyományos ünnepekre közös készülődés szerveződik.
  • Játszóházi foglalkozások. Az épületben már működő, varázslatos beltéri és kültéri játékbirodalom nyűgözi le az ideérkező gyermekeket, ahol minőségi játékeszközök és képzett játékpedagógusok várják a gyermekeket valamint családjukat. Az udvaron elhelyezkedő játszótéren a szabadban való mozgás lehetősége, ügyességi játékok, mozgásfejlesztő játékok biztosítják az egészséges életre nevelést. A játszóház foglalkozások időpontja hétköznapokon reggel 7.30 – 17:30 óra között, illetve szombatonként 10.00 – 18.00 óra között.
  • Társas-játékkör zárt térben és a szabadban. Izgalmas asztali társasjátékok, logikai játékok, kirakók felfedezése kipróbálása, tanulása, alkalmazása gyermekek és szüleik számára. A játékszabályokat játékmesterek ismertetik, szükség esetén a játékokat vezetik.
  • Gyerekzsúr szervezés. Hétvégi napokon szülinapi, névnapi összejövetelekre alkalomnak megfelelő díszítéssel, segítővel, az előzetes megbeszélés alapján minden igényt kielégítő szolgáltatással várják a családokat. Szolgáltatásaik között szerepel a meghívás, az ünnepi asztal, a vendégvárás, a köszöntés, műsorok, közösségi játékok ajánlása, levezetése, bonyolítása.
  • Nyári játszóház és tábor. A bölcsődei, óvodai szünidő alatt, az életkori sajátosságokat figyelembe vevő szervezett tartalmas programok segítik a gyermekek elhelyezési problémáját megoldani. A játszóház és tábor tematikus heti programokkal várja az ideérkezőket, biztosítja a gyermekek napközbeni ellátását.
A projekt a Családi Napközi és az alternatív gyermekellátó szolgáltatások biztosítása mellett munkahelyteremtést is jelentett a körzetben, hiszen 4 fő helyben foglalkoztatását biztosítja, ugyanakkor lehetővé teszi 14 édesanya-édesapa számára, hogy munkavállalóként fő illetve részmunkaidőben ismét aktív dolgozóvá váljon.

A Családi Napközi és alternatív gyermekellátó szolgáltatások elérhetőségei:

Telefon: +36 20 400 6550

Email cím: mayalandkft@gmail.com

Honlap: mayaland.hu
 

Elérhetőségek

cím:
2230 Gyömrő, Széchenyi utca 15.
telefonszám:
+36 20 400 6550
játszóház telefonszám:
+36 29 743 441
e-mail:

Térkép

Segítsük a Gyermekeket Alapítvány

képviselő: Lázók Norbert
adószám: 11506532-1-43
cégjegyzék szám: 13-02-050252
bankszámla szám: 65100084-11374088
honlap: www.mayaland.hu
Minden jog fenntartva: Segítsük a gyermekeket Alapítvány

Nyitva tartás

Tánc Stúdió:

Nyitás: 2014. szeptember 6. 10.00

CSANA (Bölcsőde):

Nyitás: 2013. november 1.

Játszóház:

Nyitás: 2014. szeptember 6. 10.00

Syslab